Lamborghini Reventon

Det sägs att den person som designade Lamborghini Reventon inspirerades av flygplan- han ville att bilen bokstavligen skulle flyga fram på vägen. Eftersom den högsta hastigheten som rapporterats är över 350 kilometer per timme (registrerad i Dubai) så kan man lugnt säga att han lyckats. Reventon presenterades föst 2008, och den har plats för två personer. Året efter tog man fram en variant som också blev mycket populär- roadster.

Lamborghini Reventon är en exklusiv bil, ännu mer ovanlig än de som man vanligtvis producerar. Varje bil är märkt med ett nummer, mellan förarsätet och passagerar sidan. Totalt har man bara tillverkat 20 bilar, plus en extra bil för Lamborghini museet. I slutändan så gjorde man några fler även för andra museeer. Så om man är den stolte ägaren av denna bilen så vet man att man hör till en mycket liten grupp, vilket för många är ytterligare en tjusning med det hela.

Man har följt traditionen och Lamborghini Reventon är uppkallad efter en tjur. Namnet betyder egentligen en liten explosion men används också i allmänt tal för att beskriva en kväll på stan. Ganska bra uttryck för att beskriva denna kraftfulla bil som verkligen kommer att göra en kvällsrunda till en alldeles speciell upplevelse. Samtidigt så kan ordet användas för att beskriva en blomma eller en mun som är alldeles speciellt vackra.

Inuti så påminner Lamborghini Reventon lite om en Formula 1 bil. Man sitter naturligtvis mycket bekvämt, lågt ner i den redan strömlinjeformade bilen. Den är väl utrustad med automatiska navigationssystem och LCD. Allt är utformat för att ge en maximalt bekväm upplevelse, samtidigt som motorn är i särklass. En del har liknat känslan av att köra i en Lamborghini Reventon som en färd in i framtiden.

Helt klart så är Lamborghini Reventon något i särklass. Detta är troligtvis anledningen till att man valt att inte mass producera den (eller i alla fall producera bra mycket mer än 20 bilar). Man köper inte bara en bil, utan det är en statussymbol och speciell upplevelse. Något man inte kan få med andra bilar, inklusive flera av Lamborghinis egna.

När man ser på Lamborghini Reventon bakifrån så påminner den faktiskt om ett litet jetflygplan. Denna känsla fortsätter när man stiger in i den och kör iväg. Det är som att flyga fram på vägen och man kan nästan tro att det är möjligt att nå upp till månen. Lamborghini har verkligen träffat mitt i prick med denna bil.

Copyright 2022 | Köra Lamborghini.se