Lamborghini vs. Ferrari

Det är idag mycket populärt att köra lyxbil, kanske i samband med en möhippa eller företagsevent. Dessa upplevelser är något man sent glömmer, och det gäller inte bara för biltokiga pojkar. De flesta arrangörer har valet mellan Ferrari och Lamborghini, båda två italienska ( i alla fall ursprungligen) och båda två bland världens mest eftertraktade bilar. Vilken bil ska man då välja?

Egentligen är det fråga om en smaksak, i alla fall om man bara ska provköra som en upplevelse. Om man ger sig ut på en långresa eller ska tävla med dem så kan man börja gå in på detaljer. Men annars så är det för de flesta helt enkelt fråga om vilken bil de tycker är snyggast. Ferrarin kallas ibland för en gubbil, den känns lite gammal anser en del. Men detta balanseras av den komfort man har inne i bilen och hur lätt det är att köra den. Lamborghini, å andra sidan, har inspirerats av flygplan och har ett mer racerlikt utseende. Men man sitter som i grädde, som en person uttryckte det.

En del tycker att växellådan på Lamborghinin är lite tvär, att växlarna hoppar på plats. Men den ligger tryggt på vägen och flera modeller har fyrhjulsdrift. Om man är mycket lång så kan det vara lite krångligt att vika ihop sig och komma in. Det är ju en så strömlinjeformad och låg bil, en riktig sportsbil. Ferrari har dubbelkoppling vilket ger en smidig och bekväm körupplevelse. Den produceras i många fler exemplar än konkurrenten, även om man inte kan tala om massproduktion. Det tar dock bort lite av den exklusiva känslan för en del, även om det bara är en skillnad på några tusen bilar. Ferraris bilar är bakhjulsdrivna, vilket ger en viss sorts körupplevelse.

Ferrari är designad som en racerbil, men som man sedan anpassat för att passa vanliga förare. Lamborghinin å andra sidan har alltid varit tänkt för vanlig körning, och man har istället satsat på en lyxig inredning. Båda bilarna har starka hästkrafter under motorhuven och man kommer helt klart att få en mycket speciell upplevelse. Så hur ska man lösa problemet Lamborghini vs Ferrari? Det bästa är nog att boka in en körning med båda två. Ett antal arrangörer vet hur svårt det är för folk att bestämma sig. Båda bilarna är så helt fantastiskt underbara jämfört med vad man vanligtvis kör att det är himmelskt att kunna prova på dem.

Copyright 2022 | Köra Lamborghini.se