Lamborghini Veneno Roadster

Ett sätt att göra en bil ännu mer exklusiv än den redan är brukar vara genom att producera den i ett begränsat antal exemplar. Detta är vad man gjort med Lamborghini Veneno Roadster, det finns bara nio stycken av denna bil. Den såldes för cirka 4.5 miljoner dollar som ny, det cirkulerar redan rykten om att någon vill sälja sitt exemplar för nästan det dubbla.

Veneno betyder gift och var namnet på en av de starkaste, snabbaste och grymmaste tjurarna som fanns på tjurfäktningsbanorna i början på förra seklet. Man kan inte förvänta sig att Lamborghini skulle välja mindre imponerande tjurar, deras bilar hör till de allra bästa och snabbaste på marknaden. Lamborghini Veneno Roadster kommer upp i hastigheter på runt 355 km/h. Från 0 till 100 på mindre än tre sekunder är inte heller så illa. Dessa biltillverkare fortsätter att växa och förbättra för varje bil de släpper på marknaden.

En anledning till varför Lamborghini Veneno Roadster är så pass dyr kan också vara för att man använt sig av speciella material för att bygga den. Man har uteslutande använt kolfiber, denna gång är det inte en blandning med aluminium. Det är bara fram- och bakramarna som är gjorda av detta material. Motorn är en V12 med en kraft på 552 kW, man kan nästan se tjuren som fnyser och skrapar med foten.

Genom att använda detta unika material har man lyckats reducera bilens vikt, den väger inte mycket mer än 1 400 kilon. Den är fem meter lång och 2 meter bred, lite drygt, en något kantig bil i sann Lamborghini anda. En del har kallat den för futuristisk och jämfört den med en superhjältes bil. Men det här är nog ett steg bättre, trots att den inte har ett tak. Allt har minimerats och strömlinjeformats för att man ska kunna köra så fort som möjligt. Det här är helt klart en superbil.

Lamborghini Veneno Roadster har tillverkats i fler exemplar än dess föregångare Venenon, som bara kom ut i tre exemplar. Men de som har förmånen att få köra en av dessa exklusiva bilar så kommer den att ge en upplevelse man sent glömmer. När den först visades upp i Abu Dhabi, i slutet av 2013, så ansåg man att det var en ära att få vara värd för detta första möte mellan världen och Lamborghinis senaste superbil. Bara nio personer har privilegiet att äga denna fantastiska Veneno Roadster.

Copyright 2022 | Köra Lamborghini.se