Om Lamborghini

Köra Lamborghini med Gr8experience

Bästa sättet att lära känna Lamborghini är en åktur med Gr8 Experience!

Till Upplevelsen

Historia Lamborghini

Många tycker att det är ganska roligt att Lamborghini historia börjar med en firma som byggde traktorer. Detta var Ferruccio Lamborghinis företag i Bologna som gick ganska bra, så pass att han hade skaffat sig en Ferrrari bil. När han fick problem med kopplingen så åkte han till Ferraris kontor för att klaga och hitta en lösning. Det sägs att han inte blev väl bemött och att Enzo Ferrari sa något om att han skulle hålla sig till traktorer.

Lamborghini fakta

Ferruccion Lamborghini hade inget emot traktorer, men han tyckte om sin sportbil. Så när Ferrari inte ville hjälpa honom så fixade han problemet själv, genom att montera en Borg & Becker koppling på bilen. Detta löste det hela men hans aptit för att tävla mot Ferrari hade kommit igång.

1963, när Lamborghini var runt 50 år gammal, lanserades den första sportbilen. Tanken var att ta upp kampen om Gran Turismo köparna. Även om hans bilar var bra så blev han inte riktigt framgångsrik förrän han släppte sin Miura bil 1966. Ganska snabbt insåg folk att det här var ett namn att räkna med, och Lamborghini har inte gjort dem besvikna.

Trots den ursprungliga succe’n så kan man se att Lamborghinis historia är full av upp- och nedgångar. Den ekonomiska krisen påverkar alla och ofta är det lyxartiklar som sportbilar som man drar ned på först. Under 1970-talet och den berömda oljekrisen gick Lamborghini ner ganska rejält, och företagets såldes. Sedan dess har det haft flera olika ägare och idag är det en del av Volkswagen/Audi.

Bland de mer kända och framgångsrika modellerna kan nämnas Diablo och den något mindre Gallardo. Murcielago blev Diablos efterföljare och man kan se att med alla de förändringar och nystruktureringar som gjorts sedan övertagandet så är kommer man att fortsätta framgången med Lamborghini historia- att tillverka sportbilar som har det där lilla extra.

Kör Lamborghini

Det finns få bilar som är så snygga och starka som en Lamborghini, oavsett vilken modell man ser på. Den strömlinjeformade strukturen är inbjudande och exklusiv. När man sitter vid ratten är det en helt enormt bekväm upplevelse. Och när man sedan vrider om nyckeln och känner styrkan i motorn så förstår man varför detta fortfarande är en av världens mest eftersökta bilar. Lamborghini har inte försvunnit trots motgångarna utan de fortsätter att hålla sin del av marknaden. Det kanske inte låter mycket när man satsar på några tusen bilar om året- men det handlar trots allt om lyxbilen Lamborghini.

lamborghini historia

Copyright 2021 | Köra Lamborghini.se