Lamborghini Estoque

För några år sedan, på en bilmässa i Frankrike så presenterade den välkända bilproducenten sin Lamborghini Estoque. Det var inte mer än en konceptbil, det vill säga man hade inga direkta planer på att producera den. Först vill man se reaktioner och vilken potential det skulle kunna ha att komma igång och faktiskt göra dessa bilar.

Lamborghini Estoque är en sedan, med fyra dörrar. Detta i sig självt är något nytt, vissa hoppas här på någon sorts super familjebil. Den ser inte lika mycket ut som ett rymdskepp när man jämför med tidigare modeller, men man kan fortfarande se de typiska Lamborghini kantiga hörnen. Snygg och strömlinjeformad om än något större än vanligt.

På mässan så presenterades Lamborghini Estoque med en V10 motor. Men man har hört rykten om, samt spekulerat en hel del om, att den slutliga modellen kommer att ha en V12 motor eller kanske till och med en hybrid eller turbo-diesel. Det återstår att se, samtidigt som vissa dokument läckt ut från bilproducenten. Dessa pekar på en V10 motor, precis som man hade i den första konceptmodellen, men extra förstärkt med en superladdare. Trots att det är en sedan så handlar det ändå om hästkrafter på upp till 600.

En annan detalj som ger ytterligare anledning att tro på en framtida Lamborghini Estoque är den kinesiska marknaden. Här har Lamborghini gjort stora framsteg och just sedaner med fyra dörrar är speciellt populära här. Många som investerar i dessa fantastiska bilar har familj, eller vill dela glädjen av att köra dessa extremt starka bilarna med sina vänner. Med andra ord finns det en växande marknad för alternativa bilar, inte bara de vanliga (men ändå så unika) sportsbilarna.

I enlighet med sin tradition är även denna bils namn inspirerat frå tjurfäktning. Estoque är namnet på det svärd som matadorerna använder. Så även om det inte direkt återspeglar en speciell tjurs egenskaper så håller man sig fortfarande inom ämnet. Det är en kraftfull bil som är full av möjligheter, det finns inget tvivel om det.

Hjulen på Estoquen är överdimensionerade och mycket tydliga, med moderna navkapslar. Själva hjulbasen är också lång och smidig, samt relativt bred. Den är fyrhjulsdriven och har motorn i den främre delen. Det här är en stadig, bekväm och ganska stor lyxbil, som kommer att komplettera Lamborghinis stall på ett värdigt sätt. Om de verkligen bestämmer sig för att producera den, något som låter mycket lovande för den nära framtiden.

Copyright 2022 | Köra Lamborghini.se