Lamborghini Huracan

Huracan på spanska betyder orkan, och var en tjur känd för sitt mod. Men det är också maya indianernas gud för vind, storm och eld. Dessa element och denna egenskap kan man helt klart förknippa med denna Lamborghini modell som släpptes i slutet av 2014. Stark, redo för stora saker, och med en fantastisk styrka.

Lamborghini Hurucan är en lyxig sportsbil, med lädersäten och andra härliga detaljer. Ramen är gjord av hybrid aluminium och karbonfiber, utsidan av aluminium. Elektromekanisk servostyrning- ratten är som smör i händerna. Samtidigt har man lds styrning som tillval, så man kan köra precis som man föredrar själv. Speglarna justerar man på elektronisk väg, så man kan få dem på millimetern i rätt vinkel.

Det går alltid framåt med dessa bilar och Lamborghini Hurucan kan komma upp i 100 kilometer per timme på bara drygt 3 sekunder, knappt tid för att dra efter andan. Högsta hastighet ligger runt 325 km/t. Motorn är en V10 med 40 valv, med en max kraft på 449 W. Det är inte för inte som den kallas för orkanen, stormens eller vindens gud. Med all denna kraft under huven kan man ha en upplevelse som man sent glömmer, en orsak till varför Lamborghini Hurucan är en så eftertraktad bil.

Lamborghini Hurucan är en lyxbil, det finns inget tvivel om detta. Om man vill ha alla de extra detaljerna inkluderade, som speciell lack, bättre material på olika ställen, och så vidare, så kommer man upp i en summa på drygt 300 000 US dollar. Annars är startsumman knappt 250 000 US dollar, så man har en hel del plats för personlig smak och lyxigare bil.

Man har också tillverkat en skräddarsydd variant för den italienska poliskåren, Lamborghini Huracán LP 610-4 Polizia. Den har vissa tillbehör som inte finn i den civila versionen, som plats för vapen, polisradio och kylsystem i bagageutrymmet. Lamborghini har också släppt en version av Hurucan som bara är för tävlingar, den så kallade Super Trofeo modellen.

Lamborghini Hurucan är en låg och strömlinjeformad bil, mycket snygg och inbjudande. Den är mindre kantig än flera av dess föregångare, men mycket stark. Tack vare att man använt sig av ett komposit, blandat material har man kunna minska på bilens vikt. Inne i bilen har man gått bakåt i tiden och inspirerats av 1960-talets Lambo Marza, men med modern teknologi. Än en gång har Lamborghini lyckats ta fram en bil som är imponerande.

Copyright 2022 | Köra Lamborghini.se